Langasjonas Logo White line02

VANDRA

Långasjönäs är som ett litet paradis för de som gillar att vandra och vara ute i naturen. På campingen och i våra stugor bor du mitt i naturen. Direkt från din campingplats eller stuga kan du hoppa på en av många vandringsleder för en skön promenad eller en längre vandring genom den vackra och rogivande naturen. Du känner dig i en annan värld och som ett med naturen. Här kan man koppla av på riktigt mellan allt som naturen har att vissa upp för dig. Klicka på bilden nedan för att ladda ner vandringskarta Långasjönäs naturreservat.

vandringskarta2024 detail
Vandringskarta Långasjönäs Natureservat

LÅNGASJÖNÄS… DEL AV SVERIGES TRÄDGÅRD

Vår camping & stugby är en del av Långasjönäs Naturreservat. Med andra ord: Här har du naturen som granne. Här finns 533 hektar med sagolikt naturlandskap, vacker bokskog och imposanta ekar. Här hittar du ett rikt fågelliv. Blekinge har även den största variationen av fåglar i hela Sverige och många fågelskådare från många länder kommer hit för att spana efter fåglar här. Inte bara fågellivet är varierat, så är naturen med sin variation i djurlivet, växter och träd. Det är därför också att Blekinge kallas för ”Sveriges Trädgård”. 

LÅNGASJÖNÄS HISTORIA

Hela Långasjönäs området andas historia från 1700 och 1800-talet med sina gamla torpmiljöer, stenmurar och odlingsrösen. Bäst bevarade monument är Pappersbruksruinen, som befinner sig nära campingen. Pappersbruket är en magisk plats att vara och används även till bröllop och fotoreportage.

LÅNGASJÖNÄS VANDRINGSLEDER

Naturreservaten är ett mycket populärt vandringsområde. Här finns ett väl utbyggt system av skogsvägar och motionsspår som inbjuder till motion och strövtåg. Spårens längd varierar mellan 1 och 8 km, och visar upp naturens vackraste platser och sjöar. Runt dessa sjöar finns grillplatser mitt i vildmarken, fler vindskydd och toaletter. En av vandringsleder är handikappanpassad. Även Blekingeleden passerar här. Detaljerande vandringskartor finns att köpa i receptionen på campingen för 30 kronor.

BASTU VID NYTORPET

Inte långt från stugby och campingplats finns också Nytorpet – Friluftsfrämjandets anläggning – med den vedeldade bastun, som ligger vid en av Kroksjöarna. Här njuter både karlshamnare och turister av bastubad med efterföljande dopp i sjön. 

LÅNGASJÖN FINA SANDSTRÄNDER

En del av vandringsleder passerar de olika badstränder. Så tar mig dig dina badkläder för att kombinera vandring och bad. Samtidigt kan du njuta av din medhavda fikakorg, och en grillad korv på en av de fina grillplatserna.