Langasjonas Logo White line02

THE LAKE PROJECT

Alla sålda stugor kommer fortfarande att finnas för uthyrning!

Om du är van att hyra stuga av oss behöver du inte oroa dig. Försäljningen av våra stugor har ingen inverkan på uthyrningen av våra stugor. Du kan fortfarande boka din stuga som vanlig, inklusive de stugor som säljs. Det finns nämligen ett krav att alla stugor kommer att fortsätta hyras ut, oavsett vem som äger stugan.

Om en stuga säljs, får nämligen ägaren till denna stuga vistas i sin stuga i högst 60 dagar per år, varav högst 21 dagar under perioden 01.06 – 31.08. De återstående 305 dagarna kommer Långasjönäs Camping & Stugby (LCS) fortfarande hyra ut stugorna.

De flesta ägare kommer inte ens att använda dessa 60 dagar eftersom:

  1. man inte brukar ha tillräcklig med lediga (semester) dagar att kunna utnyttja alla 60 dagar (förutom pensionärer).

  2. många ägare vill gärna få in fler hyresintäkter och genom att tillbringa mindre antal dagar i sin stuga, kommer vi att kunna hyra ut stugan flera dagar.

Dessutom har vi 50 stugor och alla kommer naturligtvis inte att säljas på en och samma gång. Försäljningen räknas att ta flera år innan de flesta stugor blir sålda. Men även när vi framöver lyckas sälja största delen av våra 50 stugor, då fortsätter uthyrningen och du kan hyra din stuga precis som vanligt. Du kommer i princip inte märker någon skillnad.

En av de stora fördelar med försäljningen av våra stugor är att någon som köper en stuga, kommer att vilja renovera och uppgradera sin stuga. Inte bara för att öka sin egen komfort i stugan, men också för att göra sin stuga mer intressant för potentiella hyresgäster, eftersom många av våra kunder nämligen söker efter boende med högre standard. Renoveringen av stugan är något som LCS stimulerar på flera sätt för ägaren av stugan och LCS vill ha vi ska ha ett större antal renoverade stugor med högre standard. Det blir alltså en vin-vinsituation för alla.