Langasjonas Logo White line02

THE LAKE PROJECT

Vad behöver göras för att kvalificeras för 55% hyresinkomst?

För att kvalificera sig för en hyresinkomst på 55% måste det göras stora förbättringar på utsidan av stugan. Eftersom var och en av stugorna är olika, med olika förutsättningar och behov, går det inte att lista exakt vad som behöver göras, men generellt kan man säga att följande saker är viktiga att ta hänsyn till när man påbörjar en större exteriör renovering av stugan:

 1. Nya isolerade fönster (aluminium eller plast)

 2. Förbättring av isolering, vilket uppnås enklast utifrån (som gjort med stuga S13)

 3. Nytt tak/rännor (vid behov)

 4. Ny eller restaurerad entrédörr + dörr till altan

 5. En större terrass vid stugans sjösida (angående stugor i Södra och Norra Stugbyn: Se respektive markplan för att se var terrassen ska byggas)

 6. Trädgårdsmöbler (helst premiumkvalitet)

Vad behöver göras för att kvalificeras för 60% hyresinkomst?

För att kvalificera sig för en hyresinkomst på 60% måste det göras stora förbättringar på exteriören som nämnts ovan, såväl som insidan av stugan. Eftersom var och en av stugorna är olika, med olika förutsättningar och behov går det inte att lista exakt vad som behöver göras, men generellt kan man säga att följande saker är viktiga att ta hänsyn till när man påbörjar en större renovering av interiören av stugan:

 1. modernt kök med följande utrustning: kyl/frys med tillräcklig kapacitet för en 6-personers familj, diskmaskin, elektriska kokplattor (induktion), ugn, mikrovågsugn och tillräckligt med förvaring för mat och köksutrustning.

 2. modernt badrum med dusch & toalett, handfat, tvättmaskin och varmvattenberedare med kapacitet för 6 personer (helst 100 liter).

 3. renoverat vardagsrum: nymålat fräsch inredning med kvalitetsmöbler, gärna bäddsoffa, gardiner, prydnadssaker som plastblommor, tavlor/bilder på väggen och allt annat som kan ge gästerna en ”wow”-känsla när de kommer in i stuga, TV (helst 42” eller mer).

 4. sovrum: här ska finnas fräscha sängar med bra madrasser, kuddar och överdrag.

TÄNK OCKSÅ PÅ:

 1. Stugan ska vara lätt att städa för vårt städteam. Tänk på detta när du väljer dina dekorativa prydnadssaker som ger din stuga den där extra mysiga känslan.

 2. Ju fler sovplatser en stuga har att erbjuda, desto bättre. Vi rekommenderar minst 4 sovplatser varav minst 2 sovplatser i enkelsängar och 2 sovplatser i våningssäng eller bäddsoffa. Ännu bättre är 4 sovplatser i enkelsängar.