Langasjonas Logo White line02

THE LAKE PROJECT

Kostnader, Hyresintäkter & Avkastning

“Ett smart & ekonomiskt attraktivt projekt”

Hela utformningen av The Lake Project syftar till att göra köp av en stuga, samt renovering, så ekonomiskt intressant som möjligt för köparen där följande fyra principer är viktiga:

  • I stort sett alla borde kunna köpa en stuga inom The Lake Project.

  • Köpeskillingen ska vara så intressant och låg som möjligt.

  • Hyresintäkterna behöver skapa en attraktiv avkastning på investeringen.

  • Renovering ska belönas med extra hyresintäkter.

Dessa fyra principer är pelarna som The Lake Project bygger på. Vi är stolta och glada över att äntligen lansera The Lake Project. Det är ett unikt projekt i ett unikt område och utifrån reaktionerna så här långt har vi all anledning att tro att många av våra stugor kommer att få en ny ägare inom de närmaste åren.

VAD ÄR VIKTIGAST NÄR DU KÖPER EN SEMESTERSTUGA?

Förutom ett attraktivt inköpspris är det två aspekter som vi anser är viktiga. Den första aspekten är värdet ett fritidshus tillför i form av semesternöje, av känslan av att kunna komma bort från vardagens bekymmer och att bara kunna koppla av, vilket tillför kvalitet till ditt personliga liv och familjeliv i ditt eget lilla paradis. Den andra aspekten är det värde man kan mäta ekonomiskt i form av avkastning. Även om denna aspekt inte är den viktigaste aspekten för många är det såklart skönt att veta att ett fritidshus inte behöver kosta pengar utan till och med kan generera pengar i form av hyresintäkter. Om du kan kombinera det ekonomiska värdet (avkastning på investeringen) med detta icke-ekonomiska värde (semesternöje), kan du betrakta detta som en bonus. Det är den ekonomiska aspekten som vi vill visa här.

RENOVERING ÄR INTE OBLIGATORISK, MEN DET GER MÅNGA EXTRA FÖRDELAR

När du investerar i din stuga genom renovering får du mer hyresintäkter. Inte bara på grund av ett högre hyrespris, utan också för att renoverade stugor bokas oftare. Minst lika viktig fördel med renovering är att man ökar sin boendekomfort och semesterglädje. Renovering ger också ett mervärde till din stuga, vilket såklart ger extra kapitalvinst om du skulle sälja. Så, att renovera din stuga lönar sig på många sätt. För svenska medborgare finns det till och med en extra anledning att renovera, nämligen ROT-avdraget som ger dig 30% skatteåterbäring på alla arbetskostnader.

Titta på beräkningarna nedan för att se vad avkastningen på investeringen kan bli. Vi har gjort beräkningar för både A-stuga (289 000 kr), B-stuga (319 000 kr), C-stuga (349 000 kr) och D-stuga (469 000 kr).

Stugans värdeutveckling beaktas inte, men man kan anta att stugans värde ökar om det säljs om 10 eller 20 år. Så blir det säkerligen om man renoverar och därmed tillför ett värde till sin stuga. Detta kommer att ge extra vinst, vilket i så fall blir en extra bonus.

Nedan ser du fyra beräkningar på kostnader, hyresintäkter och ROI: En kalkyl som är baserad på att köpa en stuga utan att renovera den och en kalkyl där du gör en totalrenovering. Klicka bara på någon av stugorna nedan för att se de olika beräkningarna.

20230526_125227

STUGA A

WP_20140607_16_29_11_Pro

STUGA B

20230526_130438

STUGA C

20170808_164136

STUGA D