Langasjonas Logo White line02

THE LAKE PROJECT

Varför säljer vi våra stugor?

Svaret på frågan varför vi säljer våra stugor är helt enkelt medan vi skulle vilja renovera våra 50 stugor. Detta behövs göras eftersom de flesta av våra stugor är omoderna och inte längre uppfyller de krav som många ställer på sitt semesterboende när de bokar en semestervistelse. Men eftersom en renovering av alla dessa stugor skulle kosta runt 40-45 miljoner kronor (och möjligen ännu mer) och eftersom ett litet familjeföretag som vårt inte kan göra sådana investeringar på egen hand, uppstod idén att istället sälja våra stugor.

Försäljningen av våra stugor ger oss extra intäkter, som kan användas för att i slutändan renovera de stugor som inte säljs. Stugorna som säljs kommer ägarna själva att renovera. Även om en renovering inte är en skyldighet för en köpare hoppas vi att varje ägare vill renovera sin stuga, då en renovering kommer att öka den egna personliga semesterupplevelsen med den extra komfort en renovering medför. Å andra sidan kommer renovering ge mer hyresintäkter eftersom de flesta av våra gäster föredrar att boka en stuga med mer komfort och gärna betalar extra för det.

Kombinationen av ett högre hyrespris per vecka + fler veckors hyra per år säkerställer betydligt högre hyresintäkter för varje ägare, så att kostnaderna för renoveringen är intjänade snabbt. Och för att uppmuntra renovering ännu mer ändrar vi också fördelningen av hyresintäkter från 50-50% till 60-40%, med 60% givetvis för ägaren.

Men att köpa en stuga i Långasjönäs ger dig som köpare många fler fördelar och vi berättar gärna mer om dem på denna hemsida. Vi ser The Lake Project som ett win-win-koncept. Dels ger vi dig som köpare möjlighet att köpa ett eget fritidshus till ett mycket attraktivt pris och med olika ekonomiskt attraktiva villkor. För oss som LCS kommer vi att kunna hyra ut fler renoverade stugor, vilket genererar fler bokningar och mer hyresintäkter.